Leírás: Szilva és fokhagyma nagyon enyhe lecsengő csípősséggel, ami kiemeli a szilva ízét. A nagyszülők által készített ecetes szilva savanyúság fokhagymával ihlette, amely kiválóan passzol pecsenyékhez, sültekhez. Magyar Ízek Versenye ezüst minősítés 2023.
Pikáns Barack
Csípősség: enyhe
Leírás: Sárgabarack, kínai öt fűszer keverékkel, egy kis rummal és chilivel megbolondítva. Ez a szósz ajánlható ázsiai, édes-savanyú jellegű ételekhez, ami fehér húsból (szárnyas) készül, illetve párosítható akár desszertekhez, kifejezetten jól illeszkedik a túrós süteményekhez.
Tipsy „G”
Csípősség: enyhe (közepes)
Leírás: Paradicsom és kápia alapú, grill és sült húsok mellé ajánlott szósz bourbon whisky-vel és pici füsttel. Magyar Ízek Versenye ezüst minősítés 2023.
Betyár krém
Csípősség: enyhe (közepes)
Leírás: Klasszikus krém állagú, lecsós alapú magyaros melegszendvics alap.
Bella Donna
Csípősség: enyhe (közepes)
Leírás: Mediterrán zöld fűszeres paradicsom alapú szósz pizzához, illetve olasz tészta ételekhez, bár nem rontja el az egyszerű sonkás-gombás melegszendvicset sem.
Purple Haze
Csípősség: enyhe
Leírás: Lilahagyma és lilakáposzta alapú szósz vörösborral, vargányával és borókabogyóval. Sertés, szarvasmarha, vad és vadszárnyasból készült sültek mellé ajánljuk.
Szilvás grill
Csípősség: enyhe
Leírás: Szilva és paradicsom alapú BBQ stílusú füstös grill szósz kávéval és kakaóval, ami pici mélységet kölcsönöz az ízeknek. Kifejezetten sültek mellé ajánlott.
Sweetie Wonder
Csípősség: enyhe (közepes)
Leírás: Paradicsom alapú édes-savanyú szósz piros jalapeno-val és almaecettel. Felhasználhatósága igen széleskörű, hiszen ázsiai jellegű étel mellé ugyanolyan jól passzol, mint pl. egy hamburgerhez, vagy akár egy mártogatósnak is kiváló.
Salsa Verde Mexican Style
Csípősség: Közepes (tényleg közepes)
Leírás: Zöld (verde) jalapeno-ból készült salsa, azaz krém. Egy igazi közepesen csípős mártogatós mexikói ételek mellé.
Commandante Habanero
Csípősség: Csípős (kb. 200.000 SHU)
Leírás: Ez a termék 95,8% csak piros habanero paprikát tartalmaz. Ő már inkább fűszer, mi is úgy használjuk. A habanero-t úgy ismerik, mint a chilik királynőjét. Jellegzetes gyümölcsössége magával ragadó, ezért elsősorban a közép-, és dél-amerikai konyhával lehet jól párosítani. Túlzott használata a magyaros jellegű ételekben, az étel ízének torzulását okozhatja.
Minimal Jeanette
Csípősség: Csípős (kb. 200.000 SHU)
Leírás: Személyes kedvenc. Ez a paprika (Madame Jeanette), maga a csoda. A formája, a színe, az illata, az aromája, az íze, egyszerűen tökéletes…, ezért nem is kapott csak egy minimális (Minimal) fűszerezést, amely arra hivatott, hogy a paprika citrusos ízvilágát kiemelje. Karibi ételekhez, szárnyasokhoz és halételekhez kiváló, szintén inkább fűszerként használandó. Minden vele kezdődött…
Kis Kaszás
Csípősség: Erős (nem brutális, de azért erős…)
Leírás: Ha Pista nem elég erős és haragos, akkor Kaszás barátunk tud segíteni. Kápia és paradicsom alapjának köszönhetően jól passzol a magyaros ételekhez, erejét pedig 12-13% Carolina Reaper-nek (2.000.000 SHU) köszönheti.